Ondertekening intentieovereenkomst

Op donderdag 23 maart is een intentieovereenkomst ondertekend door betrokken organisaties bij Pius Park. Een nieuwe stap op weg naar het sportpark voor iedereen in Panningen!

Twaalf sportclubs en onderwijsinstellingen in Peel en Maas gaan samenwerken als Pius Park. Dat hebben ze bezegeld door het ondertekenen van een intentieovereenkomst. Deelnemers zijn het Bouwens College, scholenkoepel Prisma, stichting Cultuurpad en de besturen van Thyas complex en Piushallen in Panningen. Van de sportclubs doen mee: de turnclubs Concordia en SSS, judoclub en atletiekvereniging, volleybalclub Olympia, de tafeltennisvereniging en de wielerclub Midden-Limburg. Tot slot heeft ook wethouder Ronald van Kessel namens de gemeente de intentieverklaring getekend.

Samen sterk


De partners willen de samenwerking aangaan om samen sterk te staan tegen ontwikkelingen zoals vergrijzing en de tekorten aan vrijwilligers. De deelnemende sportclubs willen niet met elkaar concurreren, maar elkaar versterken door bijvoorbeeld gezamenlijk
de ledenbestanden te beheren of een sportpas (Piuspas) te bedenken waarmee inwoners van de gemeente Peel en Maas bij meer sportclubs kunnen gaan bewegen. Ze willen kennis en mankracht delen, een gevarieerder sportaanbod bieden en dit samen onder de aandacht brengen. Daarnaast willen ze sport meer naar de mensen brengen.

Voor iedereen


Pius Park is voor iedereen. Alle verenigingen mogen deelnemen. Hopelijk sluiten andere verenigingen nog aan want iedereen mag meedoen!