VOORbeeld- verkiezing; Pius Park Plein doet mee
14 juni 2020
VOORbeeld-verkiezing
VOOR geeft 10% van de volledige omzet aan projecten waar de wereld mooier van wordt. Dat maken we met ons hele netwerk gezamenlijk mogelijk. In de teller hierboven zie je hoeveel geld nu beschikbaar is. Naar welke projecten gaat het bedrag? Dat wordt duidelijk in de VOORbeeld-verkiezing die vanaf nu elke twee jaar plaatsvindt.
VOOR is een bemiddelingsformule voor managers, staf, directie, bestuurders en toezichthouders – voor tijdelijke en voor vast. Met onze aanpak van werving en selectie ondersteunen we organisaties en kandidaten om van betekenis te zijn voor de samenleving. Door 10% van de omzet te doneren, geeft VOOR vorm aan haar kernwaarde ‘delen’. Bovendien wil VOOR met de VOORbeeld-verkiezing een inspirerend platform bieden aan mooie maatschappelijke initiatieven.
Stichting VOOR
De stichting VOOR doneert het bedrag aan de winnaars (minus het bedrag dat we elk jaar reserveren voor de organisatie van de VOORbeeld-verkiezing). Na een openbare stemronde op LinkedIn en Facebook bepaalt de onafhankelijke jury van de stichting VOOR wie er wint.
De partners (werkgroep plein) van het Pius Park hebben in deze coronatijd de tijd genomen om een goed onderbouwd document aan te leveren. Het Pius Park voldoet aan alle ‘sociale’ voorwaarden om in aanmerking te komen voor de hoofdprijs € 81.200.-
We gaan er VOOR onder de titel: “Pius Park Plein verbindt en verbroedert”
Het Pius Park is een wijk in ontwikkeling die schreeuwt om prikkels die de sociale cohesie bevorderen. Dat vonden directie en leerlingen van het Bouwens van der Boijecollege ook. Zij zetten een eerste stap in die richting en schonken de zogenaamde Hang-, Kiss- and Stayspot van Dré Wapenaar aan de gemeenschap. Zo wisten zij 22 partners, allemaal bewoners en gebruikers van de wijk, warm te krijgen om mee te werken aan het initiatief voor de realisatie van een uitnodigend sociaal centrum van het Pius Park. Op het te ontwikkelen Plein staan ontmoeten, leren, leven en bewegen centraal. De kunstzinnige ontmoetingsplaats wordt gerenoveerd en gebruiksvriendelijk gemaakt voor ouderen en dementerenden. Dat zal zeker nodig zijn gezien de complexe samenstelling van de wijk. Deze wordt bevolkt door studerende tieners, sporters en dementerende ouderen en wordt vanaf juni uitgebreid met de Piushof voor starters op de woningmarkt, gezinnen met jonge en ook al wat oudere kinderen, alleenstaanden, samenwonenden en senioren. Scholieren en partners ontwikkelen activiteiten waar deze ontmoetingsplek gebruikt kan worden om de wijk om te vormen tot een leefgemeenschap.